dimarts, 30 de juliol del 2013

Monestir de Sant Pere de Rodes (Port de la Selva)






Monestir benedictí, romànic, el més emblemàtic de tot l’Empordà. D'origen incert, tenim notícies documentades des de l’any 878 i fou abandonat pels monjos definitivament al 1798. Adoptà la seva configuració principal entre les segles X i XII amb successives ampliacions i reformes fins a l’actualitat.






La llei del Patrimoni Cultural català de1993 l'empara com a Bé Cultural d'Interès Nacional.

Conjuntament amb l’església de Santa Helena, les restes del poblat del mateix nom i les del castell de Verdera formen un conjunt monumental extraordinari, al qual s’ha d’afegir una situació paisatgística espectacular, amb vistes a la Mar d’amunt del cap de Creus. És monument nacional des del 1930.








Al 1989, la Direcció general de Patrimoni Cultural de la Generalitat inicia el Pla Director de Recuperació del Monestir de Sant Pere de Rodes, projecte de recerca i recuperació que va concloure en 1999.



Molt recomanable, i per a mi va ser un gran descobriment, amb unes vistes fantàstiques. Després de la visita us aconsello baixar a El Port de la Selva o a Llançà fer una passejada per la població triada, localitzar una bona taula amb vistes a la costa i demanar una cervessa o un bon ví de la zona i dinar gaudint de la companyia...






 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada